Personal branding voor multi-passionates

Heb jij ook weleens met een mengeling van bewondering en lichte jaloezie gekeken naar mensen met een ijzersterke personal branding?

Mensen zoals Tim ‘S Jongers, die met speels gemak de wetenschap toegankelijk maakt in columns en boeken, of Gershwin Bonevacia, wiens spoken word optredens je ziel raken en je aan het denken zetten. En wat te denken van Don Cedar, die met zijn politieke overtuigingen een duidelijke stempel drukt, of Rutger Bregman, die met zijn bestsellers menig boekenkast siert?

Het lijkt zo eenvoudig: focus op één ding, word er goed in, en de wereld ligt aan je voeten. Toch?

Ik geef toe, ik heb altijd een beetje een dubbel gevoel gehad bij het idee van een heldere, afgebakende identiteit. Het idee om in een hokje geplaatst te worden, om mezelf te moeten definiëren als één ding, één rol, één expertise, bezorgde me altijd een lichtelijk ongemakkelijk gevoel.

En eerlijk is eerlijk, die vloeibare identiteit heeft me ook veel gebracht. Het heeft me in staat gesteld om bruggen te bouwen tussen verschillende werelden, om me aan te passen aan nieuwe situaties en om met een open blik de wereld te verkennen.

Maar er is ook een keerzijde. Te vaak heb ik het gevoel gehad dat ik kansen heb laten liggen, dat ik niet volledig heb kunnen kapitaliseren op mijn talenten en vaardigheden. En soms bekruipt me het gevoel dat ik, door me niet vast te pinnen op één ding, ook een stukje verdieping mis.

Daarom ben ik de laatste tijd steeds meer gaan nadenken over een nieuwe vorm van personal branding. Een branding die niet statisch is, maar juist dynamisch. Een branding die me in staat stelt om te groeien, te veranderen en me te verdiepen, zonder mezelf te verliezen in wat op dat moment “verkoopt”.

Diep van binnen weet ik dat mijn angst om in een hokje te passen, om één ding te moeten zijn, voortkomt uit oude patronen en ervaringen. Het is een overlevingsmechanisme dat me in het verleden goed van pas is gekomen, maar dat me nu soms in de weg zit.

Ik heb geleerd om me aan te passen, om te transformeren, om mezelf opnieuw uit te vinden. Maar nu is het tijd om een nieuwe stap te zetten. Om te ontdekken hoe ik mijn veelzijdigheid kan omarmen en tegelijkertijd een herkenbare stempel kan drukken.

Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om een personal branding te creëren die net zo dynamisch en veranderlijk is als het leven zelf. Een branding die me in staat stelt om te blijven groeien, te blijven leren en te blijven verrassen.

En wie weet, misschien inspireert het jou ook om jouw eigen unieke branding te omarmen. Een branding die niet alleen past bij wie je nu bent, maar ook bij wie je wilt worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *